Rebalancing retraite

Contact maken met je hart in je handen


 “Dit weekend biedt zoveel meer dan masseren alleen! De liefde van Kees Wagenaar en Fer Groot voor hun vak werkt aanstekelijk. Voedend, inspirerend,… top over heel de lijn!”

Mieke

Verdiepende Rebalancing retraite waarin je oefent aanwezig te zijn met aandacht, vanuit je hart.

De retraite ‘Contact maken met je hart in je handen’ helpt je om juist die kwaliteiten die jou zo speciaal maken te vergroten.

We doen allemaal ons best om bij te blijven in ons vakgebied. We breiden graag onze kennis uit, we staan open voor nieuwe technieken en we studeren hard. De verleiding is groot om steeds maar weer een andere cursus te doen, om nieuwe dingen te leren, of met andere hulpmiddelen te leren werken. Onze gereedschapskist wordt steeds voller met bruikbare tools.

Maar is dat waarom je graag met mensen werkt? Is dat waar de mensen echt voor bij jou komen?

Of komen ze voor de zorg en de aandacht die jij ze geeft? Een luisterend oor, of een warme, fijne aanraking? Voor jouw kwaliteiten als mens?

Ervaringsgericht verdiepingsweekend ‘Contact maken met je hart in je handen’

meditatieDeze retraite helpt je om juist die kwaliteiten die jou zo speciaal maken te vergroten.

Je oefent een basishouding waarbij je meer gaat invoelen. Waarbij je meer aanwezig gaat zijn met aandacht vanuit je hart, zonder te oordelen. Je leert ‘ja’ te zeggen tegen dat-wat-er-is, zodat er ruimte komt voor een enorme verdieping.

Die basishouding is het belangrijkste. Daardoor leer je jezelf meer te openen voor de ervaringen van het moment. Je bereikt veel meer omdat je op een dieper niveau contact maakt.

Rebalancing®

In deze retraite oefenen we om contact te maken vanuit de Rebalancing® visie.

In Rebalancing komen technieken bijeen uit verschillende vormen van lichaamswerk, waaronder Rolfing, Feldenkrais, Trager, Cranio Sacraal-therapie en Bio-energetica.

Rebalancing richt zich eerder op bewustwording dan op symptoombestrijding. De basishouding van ‘ja’ zeggen tegen dat-wat-er-is geeft ruimte voor acceptatie. Rebalancing is daarmee een ontdekkingsreis in hoe je vrijer en zelfbewuster in het leven kunt staan. Het is gericht op ontspanning en ruimte. En hoe meer je de vrijheid en acceptatie in jezelf kunt ervaren, hoe meer je dat ook aan je cliënt kunt overbrengen.

Opbouw van het weekend

massage-van-de-schouder

In de retraite wordt er veel geoefend met het geven en het ontvangen van diverse massagevormen, zoals cranio-sacraal, klassieke massage, diepe bindweefselmassage en gewrichtsontspanning. De massages bij Rebalancing hebben een langzaam en intensief karakter, waarbij centraal staat dat je met aandacht, vanuit ontspanning en zonder oordeel contact maakt en aanraakt. Contact maken met je hart in je handen, zoals de trainers Kees Wagenaar en Fer Groot het noemen. Ervaring is niet nodig, want natuurlijk krijg je hierbij dseskundige begeleiding.

Daarnaast zijn er dagelijks actieve of stille vormen van meditatie, wordt er gewerkt met adem, met lichaamswerk, met beweging en dans. Bovendien is er genoeg tijd voor zelfonderzoek en is er ruimte om ervaringen te delen.

Al deze onderdelen zijn er op gericht dat jij jezelf beter leert kennen. Je ontdekt jouw valkuilen, jouw grenzen. Je wordt uitgenodigd om jezelf te ontwikkelen buiten je comfort-zone. Daardoor ga je je vrijer en comfortabeler voelen.

De Rebalancing Retraite begint op vrijdagavond en gaat door tot en met zondagmiddag. Je verblijft intern, waardoor je meer mogelijkheden hebt om je eigen proces te verdiepen.

Het weekend is opgebouwd aan de hand van een thema. Voorbeelden hiervan zijn het thema  ‘aarding’,  ‘het leven laten stromen’, ‘hartstocht en passie’, ‘verbinding en expressie’ en ‘stilte en integratie’ .

Trainers

De Rebalancing retraite wordt gegeven door Kees Wagenaar en Fer Groot. Zij hebben elkaar leren kennen toen ze de beroepsopleiding tot Rebalancer volgden, die ze in 2001 hebben afgerond. Alle twee hebben ze hun eigen praktijk, waar ze individuele sessies geven als Rebalancer.

 

Lokatie en Tijd

De weekenden worden gegeven van vrijdagavond rond 19.30 uur tot en met zondagmiddag rond 16.30 uur, logo hetzonnehuis 2015 geel 1500x400 in de prachtig gelegen accommodatie Het Zonnehuis aan de Makkumervaart in Exmorra (Friesland).

Het aantal deelnemers is 8 tot 14 personen.

Het eerstvolgende weekend is van 29 september t’m 1 oktober.

Aanmelden

Een weekend kost nu slechts 325 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief inschrijfgeld, overnachtingen en alle (vegetarische) maaltijden.

Je kunt je aanmelden door je hieronder in te schrijven of door het telefonisch of per email doorgeven van je gegevens. Na betaling van het inschrijfgeld van € 100,- is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsbrief. Het inschrijfgeld kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL96 ABNA 0616 0701 79 t.n.v. Het Zonnehuis te Exmorra o.v.v. ‘Met je hart in je handen’

Rebalancing Retraite:

Contact maken met je hart in je handen

vrijdagavond t’m zondagmiddag

EUR. 325,-  All-in

Enkele reacties:


 “Dit weekend biedt zoveel meer dan masseren alleen!

De liefde van Kees Wagenaar en Fer Groot voor hun vak werkt aanstekelijk.

Voedend, inspirerend, … top over heel de lijn!”

Pieter


 “De retraite was fantastisch en ontspannen. Het was vooral loslaten, met veel humor en een traan.

Veel dans, meditatie en met heerlijke massagetechnieken.

De begeleiding van Fer Groot en Kees Wagenaar was super.”

Mieke

Henry Dunantweg 40-b

Alphen aan den Rijn

   06 – 43120590

Fer Groot - InnerCoaching

"Wil je op de hoogte blijven en mijn aanbiedingen ontvangen?"

"Schrijf je dan hier in"

 

Fer Groot - InnerCoaching

Hartelijk dank voor je aanmelding! Je ontvangt nu een email in je inbox waarmee je je aanmelding kunt bevestigen.